De website www.schuifpuiwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Aandachtspunten schuifpui kopen

Het laten plaatsen van een schuifpui kan je woning echt verrijken. Je brengt je tuin dichterbij en kunt zeeën natuurlijk licht naar binnen halen. Met een schuifpui ga je gemakkelijk naar buiten en naar binnen waardoor je je tuin waarschijnlijk aanzienlijk meer zal gebruiken. Ga jij een schuifpui kopen, dan heb je erg veel mogelijkheden. Lees daarom de volgende aandachtspunten goed door, zodat je de beste opties kiest.

Hout is het goedkoopste?

In eerste instantie lijkt hout het goedkoopste materiaal voor schuifpuien. En dit is bij de aanschaf ook zeker zo. Hout is ook een populaire keuze, omdat het natuurlijk is een sfeer uitstraalt. Bij landelijke en authentieke woningen komt hout het beste tot zijn recht. Er is echter één groot nadeel en dat is dat je hout regelmatig moet laten onderhouden, vooral als dit een minder kwalitatieve houtsoort betreft. De oude verf moet worden verwijderd, de rotte plekken moeten worden opgevuld, het hout moet worden geschuurd en het moet opnieuw worden verwijderd. Dit is geen goedkope klus, vooral niet als je het laat uitvoeren door een schilder. Om die reden kan het op de lange termijn goedkoper zijn om voor kunststof te kiezen. Laat je deze uitvoeren met een houtlook, dan kun je dit met het blote oog nauwelijks nog van echt onderscheiden.

Sta stil bij het soort glas

Glas en kozijnen staan erom bekend dat ze veel warmte doorlaten en een nieuwe schuifpui is dan ook potentieel funest voor de isolatie van je woning. Dit kun je voorkomen door voor een goed isolerend profiel te kiezen en hier een hoogrendementsglas in te laten plaatsen. HR++ glas is wat betreft prijs/kwaliteit de beste keuze. Kies je voor een veiligheidsglas of een ander speciaal soort glas, zorg er dan voor dat deze ook een goede isolatiewaarde heeft.

De extra opties

De meeste leveranciers bieden je ook de mogelijkheid aan om je schuifpui verder uit te rusten met extra opties. Je kunt dan denken aan zonwering, een speciale kleur, insectenhorren of ventilatieroosters. Hierdoor zal de initiële prijs omhooggaan, maar financieel gezien is het vaak voordeliger om deze al wel bij de bestelling te betrekken. Laat je later lamellen plaatsen of moet je een insectenhor laten inpassen op een later tijdstip, dan zal dit duurder uitpakken.

De montage

De montage van een schuifpui is duur, maar er zijn een aantal goede redenen waarom je dit het beste niet uitbesteedt. Ten eerste is er de garantie over de montage die je waarschijnlijk verliest als je dit zelf doet. Gaat er iets mis, dan moet je zelf de kosten dragen om dit te repareren. Ten tweede ga je een gat maken in wat vermoedelijk een draagmuur is in je woning. Om dit veilig te kunnen doen zal je bouwtechnische kennis moeten hebben en moeten weten hoe je deze draagkracht kunt opvangen. Ten derde zal een verkeerd geplaatste schuifpui kunnen tochten, zal deze de waterdichtheid van je woning op het spel kunnen zetten en kan deze sneller slijten waardoor de levensduur vermindert. De montage besteed je dus in bijna alle gevallen het beste uit.