De website www.schuifpuiwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Aluminium schuifpui

De uitstraling van een aluminium schuifpui is natuurlijk geheel anders als dat je ziet bij kunststof of houten schuifpuien.

Toch is het zeker niet lelijk en straalt het design uit. De meeste mensen die kiezen voor een aluminium schuifpui beschikken dan ook over een moderne woning. Een aluminium schuifpui is vooral erg duurzaam en ook nog eens supersterk. Beschadigingen zullen niet snel voorkomen, waardoor een schuifpui optimaal zal kunnen worden behouden. Met dit materiaal zal je dan ook niet snel voor onderhoudskosten komen te staan. Natuurlijk gebeurd het wel eens dat een pui zwaar schuift, maar door de rollen schoon te maken zal je het weer uiterst gemakkelijk kunnen gebruiken. Zie ook schuifpui kopen.

Gewicht van een aluminium schuifpui

Een schuifpui van aluminium heeft als voordeel dat deze niet veel weegt. In tegenstelling tot een houten schuifpui is het gewicht dermate laag dat je pui niet zomaar zal zakken. De schuifpui van aluminium is hiermee heel makkelijk open en dicht te doen. Vooral voor gezinnen met kinderen die de deur open moeten doen of oudere mensen is het gewicht van dit materiaal dus ideaal om meer licht en ruimte in de woning te creëren. Zie ook pagina hor voor schuifpui en de garantieregelingen.

Aluminium schuifpui brandweren

Tot slot zijn schuifpuien van aluminium uiterst brandwerend. Waar je een houten kozijn altijd nog goed moet nabehandelen is dit bij aluminium niet nodig. Zo kan je schuifpui ook bij brand nog een kleine bescherming bieden dat niet zomaar heel je huis in één keer in vlammen op kan gaan. Zie ook de overige soorten schuifpuien.

Offerte aanvragen?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij erkende schuifpui leveranciers. Zo kun je namelijk het aanbod en de prijzen vergelijken. Kies daarna voor het beste aanbod om nog lang van je schuifpui te genieten. Zie ook pagina offertes.