De website www.schuifpuiwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Schuifpuienbeveiliging

Veel Nederlandse woningen hebben een schuifpui, waarbij mensen het laten plaatsen voor het vele licht en het ruimtegevoel in huis. Wat betreft het inbreken proberen de inbrekers vaak een schuifpui open te breken, omdat zij hierdoor de ruimte hebben om de woning te betreden. Een schuifpui is goed te beveiligen dus dit moet niet je keuze belemmeren om er een aan te schaffen. Zie pagina onderhoud.

Oude schuifpuien vaak nauwelijks beveiligd

De meest moderne schuifpuien zijn uiteraard standaard al voorzien van anti-inbraaksloten. Het is tegenwoordig dan ook erg lastig om een schuifpui open te breken, wat een veilig gevoel kan geven wanneer je in de woning bent of zelfs niet thuis. Een oude schuifpui daarentegen mist vaak een goed slot en een aantal beveiligingsmaatregelen. Een goede slotenmaker of een ander bedrijf kan je goed helpen om de schuifpui optimaal te beveiligen tegen inbraak. Kijk ook op pagina voordelen en nadelen.

Hoe beveilig ik de oude schuifpui

Een oude schuifpui kan vaak eenvoudig worden opengebroken en zo is ineens de hele deur er uit. Door een penhaakslot te plaatsen kan je dit voorkomen en wordt de schuifpui aan de boven en onderzijde vastgezet. Een andere oplossing die gebruikt kan worden is een zogeheten barrièrestang die het openschuiven van een schuifpui kan verhinderen. Houd er bij het beveiligen van je schuifpui wel rekening mee dat je voldoet aan de eisen van het Politie Keurmerk voor een nog betere bescherming van jouw deuren. Een goede beveiliging is altijd zijn investering tot de laatste cent waard. Kijk ook op pagina prijzen.

Offertes aanvragen voor gratis prijsopgaven?

Met het aanvragen van meerdere offertes kun je een goed beeld van de markt krijgen. Zo weet je wat er geleverd wordt en wat de prijzen zijn. En kun je het beste aanbod kiezen. Ga naar pagina offertes voor meer informatie.