De website www.schuifpuiwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Veel gestelde vragen

Woningen met een schuifpui zijn eigenlijk direct indrukwekkend. Dat komt doordat je de natuur naar binnen brengt en daarbij ook veel natuurlijk licht. Je tuin zal meer worden gebruikt omdat de doorgang makkelijker wordt gemaakt en schuifpuien voegen ook waarde toe aan je woning. Het plaatsen van een schuifpui is een grote klus en heeft veel voeten in de aarde. De onderstaande veel gestelde vragen en bijbehorende antwoorden kunnen meer licht scheppen in de duisternis.

Hoe duur zijn schuifpuien?

Schuifpuien zijn niet goedkoop. Er zijn een aantal factoren die deze prijs beïnvloeden, zoals het materiaal, de afmetingen, de leverancier, het glassoort, de extra opties, de montage en het bedieningssysteem. De gemiddelde prijzen liggen rond de €5000 per pui, inclusief montage en btw. De onderstaande tabel geeft je een idee van wat je financieel kunt verwachten als je een schuifpui aan gaat schaffen.

Soort schuifpui/dienst Prijs hout Prijs kunststof Prijs aluminium
2-delig Vanaf €1000 per pui Vanaf €750 per pui Vanaf €1800 per pui
3-delig Vanaf €1500 per pui Vanaf €2600 per pui Vanaf €3300 per pui
4-delig Vanaf €2000 per pui Vanaf €4500 per pui Vanaf €4800 per pui
Schuifpui inmeten €100 – €150 per pui
Montagekosten €750 – €4500 per pui

Hoe bestel ik een schuifpui?

Je kunt schuifpuien op verschillende manieren bestellen. Zo zijn er leveranciers beschikbaar die je alle zorgen uit handen zullen nemen. Je kunt gemakkelijk je schuifpui samenstellen en deze wordt dan voor je geleverd en geplaatst. Dit zijn dan vaak prefab modellen die al klaarstaan in de fabriek. Een andere optie die je hebt is een vakman in te schakelen en de schuifpui op maat te laten maken. Dit is duurder, maar geeft je wel meer mogelijkheden wat betreft het ontwerp. Ook kun je alleen de schuifpui bestellen en deze laten installeren door een extern montagebedrijf. De beste manier om voor jou vast te stellen hoe je dit wilt doen is door online te beginnen met een grondig marktonderzoek. Bepaal je budget en bekijk de mogelijkheden en bestel zo de beste schuifpui voor jouw persoonlijke situatie.

Welk bedieningssysteem is het beste?

Je hebt vaak de keuze uit twee bedieningssystemen, namelijk een draai/kiep systeem en een hefsysteem.

  • Draai/kiep systeem: schuifpuien met een draai/kiep systeem doe je open simpelweg door de deur opzij te schuiven. De rails waarin deze loopt is op de vloer bevestigd. Dit is de goedkoopste optie en wordt het meest gebruikt voor kleinere modellen. De deur kun je ook openen door deze te kantelen, bijvoorbeeld om te ventileren. Het nadeel van dit systeem is dat wanneer de schuifdeur openstaat de rails van de schuifdeur zal uitsteken, waarover je kunt vallen. Ook is deze optie minder inbraakveilig als het hefsysteem.
  • Hefsysteem: de rails van de schuifdeur is bij dit systeem in de vloer geplaatst in plaats van er bovenop. Je tilt de deur met een licht mechanisme daarom eerst op voordat je hem kunt openschuiven. Dit is inbraakveiliger en er is geen enkele versperring van de doorgang. Deze optie is wel enkele honderden euro’s duurder en er is geen mogelijkheid de deur ook kantelend open te zetten.