De website www.schuifpuiwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Garantieregeling

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe schuifpui voor in je woning, dan wil je uiteraard weten wat je krijgt voor je geld. Dit is uiteraard meer dan terecht, want de meeste schuifpuien zijn niet goedkoop en wanneer je iets aangesmeerd krijgt is dat niet fijn. Uiteraard wil je als je de pui door een gespecialiseerd bedrijf laat plaatsen ook een bijbehorende garantie ontvangen, om eventuele problemen te ondervangen. Belangrijk hierbij is te kijken naar de duur van de garantie en waarvoor de garantie wel en niet geldt. Sommige defecten kunnen ontstaan door het normale gebruik van de schuifpui en zijn dan weer makkelijk zelf te repareren. Het kan voorkomen dat je hiermee de garantie verspeeld dus het is erg belangrijk om dit vooraf goed te controleren. Zie ook pagina prijzen en soorten.

Fabrieksgarantie

Zoals al eerder gezegd is het aanschaffen van een nieuwe schuifpui vaak een kostbare zaak. Tegen de prijs die je betaalt mag uiteraard wat tegenover staan. Standaard zal er naast garantie bij het bedrijf ook nog een fabrieksgarantie gelden voor je schuifpui. Deze garantie zal over het algemeen 10 jaar zijn en bij sommige schuifpuien soms zelfs iets langer. Met deze garantie heb je altijd de zekerheid, dat ook bij verborgen gebreken alles kosteloos kan worden opgelost. Zie ook pagina onderhoud en voordelen.

Branchevereniging

Tal van bedrijven zijn aangesloten bij een branchevereniging. Hier zijn vaak standaardregels voor garantieregelingen vastgelegd en ook jouw rechten beschreven in een uitgebreide garantiestandaard. Je kunt hier dus ook naar kijken als je een bedrijf kiest voor het plaatsen van de pui. Bedrijven die kunststof schuifpuien leveren kunnen aangesloten zijn bij VKG. Ook is het mogelijk dat een bedrijf zich laat certificeren. Dat kan door stichting SKG.

Offertes aanvragen

Vraag gratis offertes op bij schuifpui specialisten om het aanbod te vergelijken. Dit bespaart je tijd en geld. Ga naar pagina offertes schuifpui voor meer informatie.

Bekijk ook de volgende pagina’s:

Schuifpui
Schuifpui kopen
Voordelen
Onderhoud
Onderdelen
Soorten
Prijzen
Goedkope schuifpuien
Offertes