De website www.schuifpuiwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Hor

Voor het plaatsen van een hor in een schuifpui heb je verschillende mogelijkheden tot je beschikking. De meest gebruikte horren voor in een schuifpui zijn de, schuivende hordeur, rolhordeur, inzethor en de vouwhordeur. Zie ook pagina schuifpui soorten.

Inzethor

De zogeheten inzethor is een op maat gemaakt frame dat je in de opening van de schuifpui kunt plaatsen. Deze horren zijn relatief goedkoop aan te schaffen en ook makkelijk als je huisdieren hebt. Je kunt de hor eenvoudig in de opening zetten, maar indien gewenst ook zo weer weghalen.

Schuivende hordeur

Een optie die compleet aansluit bij je schuifpui is de schuivende hordeur. Deze hor wordt in het kozijn of er tegenaan gemonteerd en is open en dicht te schuiven op het moment dat je dat wilt. Het voordeel ervan is dat deze vrij makkelijk te gebruiken is en dus niet in de weg zal zitten.

Rolhor

De rolhor is te vergelijk met een rolluik of een rolgordijntje. Deze wordt bovenaan in het kozijn geplaatst en kan vanaf boven naar beneden worden getrokken. De hor wordt aan de onderkant vastgezet en vliegen en ongedierte maken geen kans. Makkelijk te gebruiken en bovendien ook erg handig weg te werken.

Vouwhordeur

Tot slot is er nog de vouwhordeur. Deze is gemaakt van Plisé en is bedoeld om een hor volledig op te kunnen vouwen zoals dat ook bij een vouwdeur kan. Het frame van de Plisé hor wordt voor de schuifpui geplaatst, maar kan ook erin geplaatst worden. Net als dat je een vouwdeur eenvoudig aan de kant kunt schuiven kan je dit ook bij een vouwhordeur zo doen.

Offertes aanvragen

Vraag gratis meerdere offertes aan. Dit kan bij aanbieders van schuifpuien die je graag verder helpen. Voor advies op maat kun je naar de offertes pagina gaan.