De website www.schuifpuiwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Schuifpui van hout

De meeste schuifpuien zoals je ze tegenkomt in bestaande woningen zijn gemaakt van hout. Uiteraard zitten er wat voor- en nadelen aan het gebruik van hout, maar het is zeker geen onverstandige keuze. Heb je een wat oudere woning dan kan een houten schuifpui vaak beter staan als dat je ineens een kunststof of aluminium schuifpui laat plaatsen. De sfeer die de schuifpui van hout creƫert slaat goed aan bij de woning en het zicht blijft hiermee optimaal.

Makkelijk van kleur veranderen

Wanneer je kiest voor een houten schuifpui is het grootste voordeel eigenlijk wel dat je te allen tijden nog van kleur kunt veranderen. Als je de kleuren van andere kozijnen wilt veranderen, omdat je toe bent aan een ander kleurtje is dit vaak lastig bij andere materialen. Zie ook garantie schuifpuien.

Isolatie

Hout is een uitstekend isolerend materiaal van zichzelf, wat natuurlijk goed is voor de warmte in je woning. Daarbij kan je de houten schuifpuien altijd op maat laten maken zodat deze helemaal goed passend is voor de opening waarin deze geplaatst moet worden. Zie ook pagina schuifpui kopen.

Nadelen van hout

Ondanks dat je de kleur makkelijk kunt veranderen vergt een houten schuifpui veel onderhoud. Je zal regelmatig moeten schilderen om het hout goed te houden. Daarnaast reageert hout natuurlijk enorm sterk op temperatuurverschillen en kan het op de duur krom trekken als er veel zon op staat. Bovendien zit dit vaak niet in de garantie en betekent het dat een houten schuifpui dus meer aan slijtage onderhevig is. Zie ook pagina nadelen.

Offertes schuifpui

Schuifpui offertes aanvragen bij verschillende aanbieders is verstandig om te doen omdat je zo het aanbod kan vergelijken. Je weet dan wat er precies wordt aangeboden en kun je rustig een keuze maken. Ga naar pagina offertes voor meer informatie. Deze service is gratis en vrijblijvend.

Ga ook naar:

Schuifpuien
Voordelen
Reparatie
Schuifpuien plaatsen
Soorten
Aluminium
Kosten
Offertes