De website www.schuifpuiwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kosten schuifpui

Schuifpuien zijn ideaal als je je tuin meer wilt betrekken bij je woning. Je kunt er veel natuurlijk licht mee binnenhalen en een gemakkelijke doorgang creëren naar je buitengedeelte. Schuifpuien voegen dan ook waarde toe aan je woning en mensen voelen zich direct aangetrokken tot het gevoel van vrijheid en openheid dat met schuifpuien gepaard gaat. Hoeveel je betaalt voor een nieuwe schuifpui en hoe deze kosten zijn opgebouwd, lees je hier.

De kosten

Een nieuwe schuifpui is niet goedkoop. Je zal inclusief montage zeker een paar duizend euro’s moeten neerleggen. De prijs voor jouw schuifpui wordt voornamelijk bepaald door punten als de afmetingen, het materiaal, het glassoort, de extra uitbreidingen, het bedieningssysteem en de montage. Ook zijn er kant en klare schuifpuien waaruit je kunt kiezen zowel als op maat gemaakte exemplaren die speciaal voor jou worden samengesteld. De gemiddelde prijzen voor het opmeten en plaatsen van de schuifpui, zowel als voor de schuifpui zelf kun je aflezen uit de onderstaande tabel. Deze zijn inclusief btw.

Soort schuifpui/dienst Prijs hout Prijs kunststof Prijs aluminium
2-delig Vanaf €1000 per pui Vanaf €750 per pui Vanaf €1800 per pui
3-delig Vanaf €1500 per pui Vanaf €2600 per pui Vanaf €3300 per pui
4-delig Vanaf €2000 per pui Vanaf €4500 per pui Vanaf €4800 per pui
Schuifpui inmeten €100 – €150 per pui
Montagekosten €750 – €4500 per pui

Prijsbepalende factoren

Bij schuifpuien zijn een groot aantal prijsbepalende factoren van kracht. De grootste bijdragers vind je hier.

  • Het materiaal: de meest gangbare materialen waaruit je kunt kiezen zijn hout, kunststof en aluminium. Deze keuze is belangrijk voor de uiteindelijke prijs, maar ook doordat je hiermee de mate van onderhoud bepaalt, het uiterlijk van je pui, de isolatiewaarde en de duurzaamheid. Lees je dus goed in en zorg ervoor dat je van alle voor- en nadelen per materiaal op de hoogte bent voordat je een keuze maakt. Hout lijkt bijvoorbeeld het goedkoopste, maar als je nagaat dat je dit elke 3 tot 5 jaar moet laten schuren, repareren en verven kan het maar zo zijn dat kunststof op de lange termijn goedkoper is.
  • Het bedieningssysteem: over het algemeen heb je de keuze uit hefschuifpuien en draai/kiep schuifpuien. Hefschuifpuien zijn duurder, maar hebben een aantal voordelen. Zo worden ze ingebouwd in de vloer, zodat er geen uitstekende rails is waar je overheen moet stappen. Hierdoor zijn ze ook inbraakveiliger en worden ze om esthetische redenen veel gekozen. Draai/kiep schuifpuien zijn goedkoper en kunnen ook gekanteld worden voor ventilatie. De rails is op de vloer geplaatst waardoor er de mogelijkheid is dat je struikelt als je de deur door stapt.
  • De extra opties: je hebt de mogelijkheid je schuifpui aan te kleden met verscheidene extra opties. Denk hierbij aan speciale glassoorten, speciale kleuren en uitvoeringen, zonwering, insectenhorren en ventilatieroosters. Deze opties kosten meer maar bevorderen het uiterlijk en de gebruikersvriendelijkheid. Daarnaast is het vaak duurder om deze later te laten plaatsen.

De prijsopbouw

De gemiddelde kosten voor het aanschaffen en laten plaatsen van een schuifpui bestaan dus uit de materialen, de montage, de inmeetkosten en soms worden er ook voorrijkosten in rekening gebracht. Door te kijken naar de bijdrage van deze verschillende componenten kun je bepalen hoe je het beste geld kunt besparen op je nieuw schuifpui. In de meeste gevallen zullen de materialen 50 procent innemen van de totaalprijs wat betekent dat je geld kunt besparen door te zoeken naar koopjes en aanbiedingen. Ook op de tweedehands markt vind je soms schitterende schuifpuien voor een aanzienlijk lagere prijs. Je betaalt 45 procent van je totaalprijs voor de montage, maar aangezien dit een vrij specialistische klus is, kun je dit beter niet zelf doen om geld te besparen. Wel kun je proberen een goedkoop montagebedrijf te vinden om geld te besparen. De inmeetkosten nemen vervolgens 2 procent in van de totaalprijs en de voorrijkosten 3 procent.

Enkele voorbeelden

De exacte prijs die je zal betalen voor je schuifpui is dus volledig afhankelijk van je eigen situatie, je budget en je persoonlijke voorkeuren. Je kunt deze het beste achterhalen door leveranciers te benaderen en te vragen om een prijsopgaaf. Tot die tijd kun je gebruik maken van het onderstaande overzicht je je eigen situatie vergelijken met één van onderstaande geschetste situaties. Op die manier kun je in ieder geval een prijsklasse vaststellen en bepalen welke optie voor jouw budget het meest geschikt is.

De goedkoopste optie Gemiddelde prijzen De duurste optie
2-delige houten pui: €1000 3-delige kunststof pui: €3000 4-delige aluminium pui: €5000
Inmeten: €100 Inmeten: €125 Inmeten: €150
Montage: €750 Montage: €2500 Extra zonwering: €500
Montage: €4500
Totaalprijs: €1850 Totaalprijs: €5625 Totaalprijs: €10.150

Heb ik een vergunning nodig voor een schuifpui?

Het kan voorkomen dat je voor het plaatsen van een schuifpui verplicht bent om een vergunning aan te vragen. Dit is alleen wanneer je een schuifpui aan een openbare kant in je woning wilt plaatsen. Hierbij moet je denken aan een schuifpui aan de zijkant van de straatzijde of aan de voorkant van je woning. De omgevingsvergunning die je aan zal moeten vragen zullen niet duur zijn. Variërend per gemeente zul je tussen de €100 euro tot €500 euro kwijt zijn voor het aanvragen van de vergunning en dan is je nieuwe schuifpui nog niet geplaatst! Zie ook pagina schuifpui onderhoud en garantie.

Overige kosten

Houd bij het kopen van een schuifpui rekening met eventuele extra kosten. Zo kan er geld gerekend worden voor het plaatsen van een schuifpui, maar ook voor het afvoeren van het oude materiaal wordt er vaak een bedrag in rekening gebracht.

De exacte kosten opvragen?

Dat kun je doen bij meerdere aanbieders van schuifpuien die je graag verder helpen. Zo kun je het aanbod vergelijken en een betere keuze maken. Ga hiervoor naar pagina offertes schuifpui.

Kijk ook eens op de volgende pagina’s:

Schuifpuien
Voordelen
Schuifpuien hor
Soorten
Offertes