De website www.schuifpuiwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kunststof schuifpuien

Wil je een nieuwe schuifpui maar twijfel je nog over het materiaal? Kijk dan ook eens naar een kunststof schuifpui. Voorheen kozen mensen vooral voor houten schuifpuien. Veel mensen geven de voorkeur aan de authentieke uitstraling van het hout. Echter zijn de kunststof schuifpuien nu ook leverbaar in zeer veel verschillende kleuren. Met de kunststof schuifpui met een houtnerf lijkt het net of je een houten schuifpui hebt. Echter, geniet je wel van de voordelen van een kunststof schuifpui. Bekijk ook pagina voordelen en onderhoud.

Een oersterke schuifpui

Nu vraag je jezelf natuurlijk af wat de voordelen zijn van een kunststof schuifpui. De kunststof deuren zijn zeer sterk. Dit betekent dat ze jouw huis perfect kunnen beschermen tegen inbraken. De grote raampartijen zijn een gevoelige plek in het huis die goed beveiligd moet worden. Een ander voordeel van de sterke pui is dat ze bijna niet kapot kunnen gaan. Gemiddeld hoeft de schuifpui pas na vijftig jaar vervangen te worden. Ook vergt de pui een stuk minder onderhoud. Eens in de zoveel tijd een doekje erover en de pui ziet er weer piekfijn uit. Dat is nogal een verschil met een houten schuifpui die regelmatig geverfd moet worden.

Nadelen van de kunststof schuifpui

Helaas zitten er ook een aantal kleine nadelen aan de schuifpui van kunststof. Ben je bijvoorbeeld uitgekeken op de kleur van je schuifpui dan is deze niet makkelijk aan het passen. Een houten schuifpui kun je eenvoudig overschilderen. Bij een kunststof schuifpui vereist dit meer werk. Daarnaast zijn kleine beschadigingen in hout makkelijker te repareren dan in kunststof. Gelukkig komen de beschadigingen echter ook minder voor bij kunststof kozijnen doordat deze zo sterk zijn. De kunststof schuifpui is een van de duurste materialen. Bekijk je dit op lange termijn dan zal het juist ook geld uitsparen. De schuifpui gaat namelijk vaak jaren langer mee. Daarnaast zijn de schuifpuien zeer goed isolerend. Dit kan je veel stookkosten besparen.

Isolatie bij een kunststof schuifpui

Bij een kunststof schuifpui wordt er een zogeheten kamerprofiel gebruikt. Dit systeem zorgt voor een uitstekende isolatie, maar is ook goed om het water af te voeren dat langs de ramen loopt. Elke kamer in dit profiel heeft zijn eigen functie. Niet alleen de isolatie van warmte en kou wordt bij een kunststof schuifpui goed geregeld, maar ook geluidsisolatie is dankzij dit systeem mogelijk. Als de schuifpui dicht is zal je nooit last hebben van harde geluiden buiten. Bekijk ook pagina garantie.

Kunststof schuifpuien zijn inbraakwerend

Met een kunststof schuifpui kan je makkelijk inbrekers weren. Dankzij de veel gebruikte 4-punts haaksloten hebben inbrekers geen kans meer en ben je altijd veilig in je eigen woning. De versterkingsprofielen die gebruikt worden zijn ook niet alleen voor de versteviging, maar zorgen ook dat inbrekers geen kans meer maken om via je schuifpui de woning te betreden. Zie ook de overige soorten.

Offerte schuifpui ontvangen?

Wil je een schuifpui offerte ontvangen van leveranciers? Dan kun je gebruik maken van onze offerte formulier en in contact komen met betrouwbare bedrijven. Ga naar pagina offertes.

Ga ook naar…

Schuifpuien
Schuifpui kopen
Voordelen
Onderhoud
Reparatie
Plaatsen
Kosten
Prijzen
Goedkope schuifpuien
Offertes