De website www.schuifpuiwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Nadelen

Wanneer er gekozen wordt voor een schuifpui worden er vaak alleen maar voordelen gezien, echter heeft een schuifpui ook nadelen. Veel mensen vinden het fijn wanneer er veel licht de woning binnen komt, dat is het natuurlijk ook maar dit is ook in de zomermaanden zo. Er komt zomers veel zon het huis binnen wat de temperatuur zal doen stijgen. Dit kan je gelukkig wel oplossen door gebruik te maken van een zonnescherm of een rolgordijn. Ook kan er bij een schuifpui geen gebruik gemaakt worden van shutters, roeden en borstweringen.

Nadelen van hout

Wanneer er gekozen wordt voor een houten schuifpui zal je er al snel achter komen dat deze veel onderhoud nodig heeft. De schuifpui zal eens in de zoveel jaar geverfd moeten worden waar veel tijd of geld in gaat zitten. Ook kan de schuifpui krom trekken door de hitte en de kou, het zet namelijk snel uit en krimpt ook snel. Sommige mensen vinden het ook zonde om een groot gat in de woning te maken waarvan de helft maar open kan. Ga ook naar houten schuifpui.

Nadelen van aluminium en kunststof

Het nadeel bij een aluminium schuifpui is dat het een hele slechte isolatiewaarde heeft. Je moet bij aluminium nog gebruik maken van vele andere materialen om een goede isolatie te kunnen neerzetten. Dit heb je niet bij kunststof. Ondanks dat een schuifpui van kunststof wat zwaarder is, is de constructie, de isolatie en afwatering beter en daarmee veel onderhoudsvriendelijker. Eigenlijk heeft elke schuifpui wel zijn voor- en nadelen en is het aan jou waar je genoegen mee neemt. Zie ook pagina kunststof schuifpui. Maar kijk ook op pagina soorten.

Offertes nodig?

Wil je een goed beeld van de markt? Dan kun je gebruik maken van onze gratis offerte service om een goed beeld van de leveranciers te krijgen. Zo kun je het aanbod vergelijken en een goede keuze maken. Ga naar offertes schuifpui.

Kijk ook op:

Schuifpuien
Schuifpui kopen
Voordelen
Reparatie
Plaatsen
Offertes