De website www.schuifpuiwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Onderdelen

Een schuifpui is natuurlijk niet alleen een geraamte waarmee je meer licht in de woning krijgt of het gevoel van ruimte mee kunt vergroten. De pui bestaat namelijk stuk voor stuk uit onderdelen die belangrijk zijn om een goede sluiting en werking van de schuifpui te kunnen garanderen. Eén van deze onderdelen kan wel eens kapot gaan, maar ook zit er soms wel eens wat verschil in kwaliteit. De keuze hiervan bij de aanschaf kan erg bepalend zijn voor de prijs, maar ook voor de kwaliteit van de te leveren schuifpui. Zie pagina garantie en prijzen.

Rails/geleiders

Een schuifpui kan niet vanuit zichzelf over het materiaal rollen. Zoals je wellicht al weet kan je bij een schuifpui kiezen uit verschillende materialen. Een schuifpui kan van hout zijn, maar ook van aluminium of kunststof. Om de schuifpui goed open en dicht te kunnen doen wordt er gebruik gemaakt van rolletjes die in een rails of geleider lopen. Deze rolletjes zorgen ervoor dat de schuifpui langs de onderkant en bovenkant niet het kozijn raakt en toch fatsoenlijk open en dicht kan. Soms gebeurt het wel eens dat het door viezigheid van de rolletjes een deur niet meer helemaal lekker open of dicht gaat. Dit is erg makkelijk op te lossen. Wanneer je de rolletjes een keer goed schoonmaakt en met siliconenspray invet zal de deur weer ‘op rolletjes lopen’. Zie ook pagina soorten en onderhoud.

Glas

Het glas is natuurlijk een belangrijk onderdeel van een schuifpui. Glas is te verkrijgen in verschillende soorten en met meerdere isolatiewaardes. Een goede isolatieglas is iets duurder, maar zal er op de lange termijn voor zorgen dat er bespaard wordt op de energierekening. Zie ook pagina reparatie en onderhoud.

Kijk op de offerte pagina voor meer informatie over leveranciers. Kom in contact met bedrijven en vergelijk het aanbod. Ga naar pagina offertes schuifpui.

Zie ook:

Schuifpuien
Schuifpui kopen
Schuifpuienbeveiliging
Reparaties
Schuifpui van hout
Schuifpuien van kunststof
Goedkope schuifpuien
Schuifpuien offertes