De website www.schuifpuiwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Soorten

Er zijn natuurlijk verschillende soorten materialen die gebruikt worden voor het maken van een schuifpui. Er is ook meer te lezen op pagina schuifpui kopen. Echter is niet alleen het materiaal bepalend, maar maakt het ook nog verschil of je kiest voor een hefschuifpui of wellicht een kiepschuifpui. Welke soort schuifpui je kiest is natuurlijk helemaal aan jou. Zie ook pagina garantie en prijzen.

Hefschuifpui

Een hefschuifpui wordt vaak gebruikt bij veel grotere doorgangen en is te herkennen aan het hendelmechanisme dat toegepast wordt. Met een handvat aan de binnenzijde van de pui kan je deze uiterst gemakkelijk open en dicht doen. Hiermee is een hefschuifpui in gebruik erg handig, zeker als je weet dat deze op verscheidene standen kan worden gezet. Met zo een type schuifpui kan in principe de grootte waar de pui in moet komen naar eigen inzicht worden bepaald. Je kan de hefschuifpui helemaal openzetten en zo de tuin bij je huis betrekken, maar ook gedeeltelijk openzetten behoort tot de mogelijkheden. Bij een hefschuifpui ligt de rails net zo hoog als je vloer aan de binnenzijde. Het voordeel hiervan is uiteraard dat je geen drempels of hoogte verschillen hebt. Ook is er meer te lezen op pagina onderhoud.

Kiepschuifpui

Waar een hefschuifpui gebruikt wordt voor grote doorgangen is een kiepschuifpui eigenlijk voor het tegenovergestelde. Deze schuifpui is ideaal te gebruiken voor de kleinere doorgangen. Wanneer je deze schuifpui kiest kan je de pui helemaal open schuiven, maar ook op kiepstand zetten om te luchten. Deze schuifpui is ideaal om rechtstreeks aan je woonkamer te plaatsen, maar ook als je een brede bijkeuken of schuur hebt. Een kiepschuifpui kan een afstand van maximaal 3 meter overbruggen. Zie ook pagina nadelen.

Offertes aanvragen

Vraag gratis offertes aan bij verschillende schuifpui leveranciers. Zo kun je het aanbod goed vergelijken en besparen op je aankoop. Zie pagina offertes schuifpui.

Ga ook naar:

Schuifpuien
Schuifpui kopen
Voordelen
Prijzen
Goedkope schuifpuien
Offertes